söndag 30 oktober 2011

Regnet öser ner - det är höst!

Nu är det höst, löven faller och regnet piskar på rutan (just nu är det dock uppehåll). 

Vilken tur att min garnkorg är stor (denna lilla är den enda som jag kan ta ut!) och det gör mig glad. Denna helgen har inbjudit till många maskor och det är kul. Det är julmarknad på gång i Särö hela 1:a advent helgen och jag ska ha med sockor och vantar - lite handledsvärmare är på gång med.

Må gott!

Colinette-garner

Varma sockor till vintern!
Min väninna H har under ett längre tag köpt underbara handfärgade ullgarner från företaget Colinette i Wales, Storbrittaningen och av dessa gör hon härligt värmande sjalar i olika former och färger.






Jag har nu själv köpt lite för att se vad jag kan göra med dessa. Varma goa sockor till vintern tror jag det lite ska bli i alla fall. Gillar!

Må gott!!
En varm halsduk ligger här!

söndag 9 oktober 2011

Höstlik strumpa

Lilla A hade kalas igår så det blev inte så mycket stickat men det gör inget för vi hade så mysigt!
Dessa höstlika sockar är på gång och jag hoppas de snart är klara för imorse var det 0 grader när jag vaknade och det var frost på både bilen och gräset. Brrr..... :(

Nu ska jag ut i skogen och se om det finns någon svamp kvar. Må gott!

Sockor med knopp


Dessa jeansblå sockor fick en "knoppkant" som jag virkade dit. Ganska gulligt om jag får säga det själv.

Må gott!

tisdag 4 oktober 2011

Tomhet

Upplevde en stor tomhet när jag vaknade i söndags morse och även igår morse då jag kände att jag kunde inte sticka mer för nu var visningen över. Samma tomhet som jag kan känna när ett stort evenemang är över på jobbet och känslan av "vad ska jag göra nu då?"  infinner sig. Sedan damp det ner ett mail under förmiddagen idag med en förfrågan om julmarknad och JA det vill jag gärna vara med på.
Jul låter långt bort men..... det är "bara" två månader kvar drygt.

Må gott!

söndag 2 oktober 2011

Vernissagen är avklarad!

På en av de varmaste och finaste höstdagarna på länge hade vi så vår första vernissage med garner och hantverk. Det blev såå bra och det var mycket uppskattat av släkt och vänner.  Vi visade allt från värmande sjalar, vantar och sockor, vackra handgjorda ringar och tovade väskor till härliga ullmössor och vackra brickor och kuddvar.

M a o en toppendag som jag hoppas återkommer snart. Tack H och U för en härlig dag och tack alla ni som kom. Här kommer lite bilder.
Må gott!





Ett axplock av alster...

.. visar jag här för första gången! Vissa personer kopplar av med TV, vissa med härliga böcker och jag gör det med att sticka! Det blir som ett gift och jag måste prova olika stilar och garner -"bara ett par varv till" får maken höra när klockan är mycket på kvällen :)

Låter kanske mysko men ibland gillar jag när det regnar, för då kommer mina garner fram och en kanna te....
Må gott!

och tossor..

Virkade innertofflor är också ett projekt som jag har haft på gång och det är superkul och jag gör ett par på en kväll.  En bra film och en stor kopp te eller ett glas vin så är de snart klara.
Mönstret hittar du här.

Må gott!