måndag 30 januari 2012

Musjakt???

Katten på musen........ och bloggen försvinner :)
Vår lilla katta vill så gärna vara med och helst ligga datorn med resultat att inläggen försvinnner. men det är svårt att bli arg på henne:)


Må gott  - håll stickan varm!

söndag 29 januari 2012

Fårmössa till v 7

Har börjat sticka en mössa till mig med söta får på och frågan är om jag hinner klart med den till v.7? Då är det februarilov och jag ska susa ner för skidbacken med resten av familjen. Gäller att sticka på som bara den.

(Ska iväg utomlands med jobbet innan dess, undra om sticket kan åka med i handbagaget?? Bäst att kolla med flygbolaget, tänk om jag blir av med det i security checken :(


Må gott - håll stickan varm!

Love-vantarna är klara

Tiden kom tillbaka - var den varit ingen som vet. men det gjorde att mina Love tumvantar blev klara. Tumvantar är det bästa när det är så råkallt som det är på västkusten. - 2 grader känns som -15 när det vindar.


Må gott - håll stickan varm!

onsdag 25 januari 2012

Vem tar min tid?

"Någon" har tagit all min tid - den finns inte mer :(
Jag har ingen kvar att sticka eller virka på och känner mig lite nere. Måtte jag finna den snart, garnkorgarna blir dammiga.


Må gott - håll stickan varm

fredag 13 januari 2012

Hjärtekatten Kerstin föds!

Hjärtekatten Kerstin håller på att födas!

Då jag jobbar inom den medicintekniska branchen känner jag lite extra för dem som inte har det lätt och framför allt för barn som är svårt sjuka och behöver tillbringa stora delar av sina första år på sjukhus i olika former. Jag har, tack och lov, sluppit det i familjen men har vänner vars barn tillbingat långa (och svåra) tider på olika barnsjukhus.

Projektet "Hjärtekatten" fann jag av en slump här på nätet och det känns jättebra att kunna bidraga med katten Kerstin till ett sjukt barn. Huvudet är klart och kroppen nästan och förlossningen beräknas till v 3.

Må gott - håll stickan varm!

torsdag 12 januari 2012

Stickor på flyget?

Ska snart ut och flyga och undrar om någon därute vet om det är ok att ta med trästickor (strumpstickor) och/eller virknål på flyget?

Man bör hinna lite grann under en två timmarflygning då det inte finns så mycket annat att göra :o)




Må gott - håll stickan varm!

söndag 8 januari 2012

Lästips "The Friday night knitting club"....

... eller Livets aviga och räta som boken heter på svenska, är en underbar bok om en garnaffär och dess ägarinna Georgia.

Hit kommer inledningsvis kunder in för att köpa garn, få tips och råd och vidare i boken blir garnaffären en knutpunkt i fler kvinnors liv. De träffas här varje fredagkväll för att fika och handarbeta och deras liv flätas samman på olika sätt. Kanske inte den djupaste bok jag läst men underbar! Uppföljaren heter "Knit Two" - står i bokhyllan men den är inte läst än.

Må gott - håll stickan varm!



lördag 7 januari 2012

Inköprunda = garn och...... snöblad

Så har jag fyllt på lagret med garner (som om jag inte hade något innan) men inte just DESSA garner!

Fick med hela familjen till garnaffären och t.o.m make och son var med inne - dock inte så länge!
S och jag fyllde på med Tildagarner för det ska virkas kuddar högt och lågt, Järbo raggsocksgarn till både mössa och sockar och garn till en Hjärtekatt.

På vägen hem skulle vi bara stanna till på ett åkeri och där "råkade" bara sonen köpa ett litet snöblad till sin minitraktor men det kom inte med hem.

Härligt med olika intressen :o)

Må gott -  håll stickan varm!

fredag 6 januari 2012

Stickrelaterat - inte alls!

Dagens inlägg har inget alls med stickning att göra men vill bara visa en härlig bild från västkusten när solen äntligen visade sig och termometern visade minus.
Då är jag snabb att packa ner en termos med kaffe och åka ner till havet för årets första utefika. Här ute kopplar jag verkligen av och njuter av att höra vågorna skvalpa!

Må gott - håll stickan varm!

torsdag 5 januari 2012

Mina garnkorgar


Bomullsgarner i alla färger

Ullgarner i massor

Långhelg!!

Så skönt och inget planerat, varken middagar eller fester. Började sortera mina garner för att se vad jag behöver fylla på. Jag har en del men det är ju så kul att köpa garn så det är svårt att låta bli. Hittade inspiration till handarbete någonstans så nu är jag full av energi igen.


Blivande mormorsrutor?

Mjuka & goa alpacka rullar

Men att jag hade allt detta det trodde jag inte... får jag inte köpa mer nu??



 Må gott - håll stickan varm!




Tunna ullgarner i alla de färger




onsdag 4 januari 2012

Stickfest i Väst

Stickfest i Väst - heter en happning utanför Göteborg som går av stapeln varje år och  iår ska även jag boka helgen 23-25 mars att vara med.

Förhoppningsvis får jag med min väninna Y eller H och..... om inte de kan/vill så får jag väl åka själv.
Tänk en hel helg i Göteborgs skärgård med bara stickgalna kvinnor (och kanske män vad vet jag?)  i alla åldrar - kan det bli annat än kul. :)

Rapport följer - har någon av er därute varit med tidigare så lämna gärna en kommentar.


Fyren Tistlarna utanför Göteborg

Må gott - håll stickan varm!

tisdag 3 januari 2012

Love vanten - del 1 av 2

Så här blir mina Love vantar - nr 1 av 2 är klara. Kvar är bara att fästa trådar men det går fort. Återkommer när hela paret är klara.

Må gott - håll stickan varm!