tisdag 28 februari 2012

En månad kvar...

Nu är det bara fyra veckor kvar tills det är dags för min första stickhelg! Fredag em till söndag em med likasinnade på Grötö i Göteborgs skärgård;  inga män, inga barn, bara en massa tjejer i alla åldrar och mängder av garner, stickor, virknålar, workshops och förhoppnings en massa skratt :)

Min väninna Y ska också med och det ska bli så mysigt! Vi börjar ladda- vad ska vi sticka, vad ska vi ta med oss, hur ska det bli osv osv. Spännande så det förslår ialla fall.


Må gott - håll stickan varm!

måndag 27 februari 2012

Pläd av rutor

Jag blir så glad av denna pläd och.... faktiskt lite stolt :)

Må gott - håll stickan varm

söndag 26 februari 2012

Vår??

Är det våren som är på väg?

Dessa små visar sig nu i rabatterna och idag var det första utefikan i solen hos syrran och visst värmde solen lite, lite, lite :)

Må gott -håll stickan varm!

Min dröm och..... kanske framtid?

En tanke och idé jag haft under ganska lång tid är att starta ett garn-café med garner och hembakt (S har lovat att baka, hon är suverän på kladdmuffins, kanelbullar, ja alla sorts mjuka bakverk :o)
Här ska du kunna komma in och köpa ett nystan, ta en fika, sitta ner och virka eller handarbeta en stund eller bara köpa med ett bröd eller en påse bullar till kvällsfikat.


Hönshuset har stått tomt ett tag och nu ska det byggas om och jag ska under våren börja rensa ut allt sk..t som har legat där i många år (dock inte där hönorna var!). Gasmask på är nog att rekommendera, det ligger nog en och annan död mus/råtta in under allt :(



Kanske kan jag ha öppet under lördagar till att börja med så får vi se vad det finns för intresse, om inte, så har jag ialla fall någonstans att ha alla mina garner och ett eget kryp in. Mina väninnor Y och H vill säkert vara med i alla fall.

Den som lever får se förhoppningsvis kommer det mer under våren, håll utkik!

Må gott - håll stickan varm!

torsdag 23 februari 2012

Vinter vs vår

Goa fingervantar vs vårtulpaner - vilken kombination. men visst är det fint?

Äntligen är min väninna P's vantar klara och det har de varit ett tag men sen kom en del resande och semester ivägen (och om jag ska vara ärlig, en hel del trådar att fästa).

Fr o m nu ska jag fästa alla trådar med en gång så är alstret klart när det är klart. Logiskt :)

Må gott - håll stickan varm!

onsdag 22 februari 2012

Stick-café :)

Har just kommit hem från en av veckans höjdpunkter - stickcafét! Varje onsdagkväll är dörren öppen mellan 18-21 och det fikas, stickas, tjötas, mönster byts och det skrattas mycket. Hur ofta får jag tre timmar egen tid, helt för mig själv och kunna sticka oavbrutet?

Lämnade in mina fina strunmpor som jag stickat till ett projekt för hemlösa i Sverige som jag skrivit om tidigare och fick detta fina specialfärgade lila Opalgarn som tack!
Må gott - håll stickan varm!

Ojdå - ett nytt paket

Ooopps, det damp visst ner ett mjukt paket i lådan igen, hur kunde det bli så??

Ett par nya garner från Tiinnas Garn, återigen supersnabb leverans! 
Det kom bl a ett nytt garn till en ny morotssjal som jag började på under bilresan hem från Alperna men då garnet tog slut var jag ju tvungen (?) att beställa ett nytt.
Båda är från finska Novita och det gulgröna heter "Blomsteräng Prästkrage" och det rosa/bruna heter "7 Bröder Rand"

Må gott - håll stickan varm!

tisdag 21 februari 2012

Vridna långstrumpor

190 min på autobahn i Tyskland kräver lite handarbete. Förutom min "Morotssjal" hann jag även göra nästan ett helt par av dessa långstrumpor med vridet mönster och här gällde det att räkna ordentligt.

Vem som ska få dem - det vet jag inte än.... kanske behåller jag dem själv??

Må gott - håll stickan varm!





Åksjuk - nä inte jag inte

Vilken himla tur att jag inte är åksjuk för tänk att sitta i en bil i dryga 300 mil och inte kunna sticka eller läsa!

Under dessa mil blev jag klar med min "Morotssjal" som var såå kul att göra och som gick snabbt (ångrade bara att jag inte tog med mer garn för jag hade lätt gjort en till).

Nästa utmaning blir långstrumpor (till Nora's Hunter stövlar).

Må gott - håll stickan varm!




måndag 20 februari 2012

Europa runt....

.. känns det som jag varit de sista två veckorna!

Flugit hit och dit med jobbet, Göteborg till Budapest t/r via Arlanda och Hamburg på vägen dit och sedan via Wien tillbaka hem till Göteborg.
Och om inte det vore nog - att stå närmare 1,5 timma på "plattan" i Wien för att vänta på att planet ska avisas är inte kul - speciellt inte när klockan redan är 22.00 :( men hem kom jag men sen var det dags för semester :)


Stickorna fick inte åka med i planet utan de fick snällt vänta till bilresan dagen därpå.

Må gott - håll stickan varm

söndag 5 februari 2012

Söndagsmys!


Temperaturen har stigit rejält och snön börjar signa ner så sakta, middagen står i ugnen och väntar på att blir klar.
En skön egenstund med sticke och ett glas rött innan vecka 5 säger tack å hej.  Min "Morotssjal" är nu på gång , spännande att se hur den blir.


Må gott  - håll stickan varm!

lördag 4 februari 2012

... och igår kom ett paket till

Jag som inte skulle köpa mer - nu blir det köpstopp!!

Dessa fina garner "Morot" och "Augbergine" kom med supersnabb leverans igår från
Tiinas Garn och de ska bli en sjal till mig av mönster som jag fått från Rät & Avig,
stort tack för det. :)
Morots-garnet ska blir sjal till mig och Augbergine till .......?
Ja säg det du, den som lever får se. Bilresa till Alperna väntar så nu blir det sticka av - maken kör.

Må gott - håll stickan varm!

fredag 3 februari 2012

Det kom ett paket....

... i brevlådan häromdagen med fyra fina "Frost-garner" och de ska bli långstrumpor tror jag.  Men jag ändrar mig säkert innan jag börjar så vi får se . Kanske blir det en halsduk eller en sjal eller....


Får se :)

Må gott - håll stickan varm!

torsdag 2 februari 2012

Fårmössan

Så här fin blev min mössa med får på (som jag först trodde var älgar :o)

Den kommer verkligen att värma när vi åker skidor och lilla A gillade den så mycket att han vill ha en han med fast utan får.
Tror nog att jag hinner innan vi åker, får bara köpa lite mer ullgarn. visst är det underligt att hur mycket garn jag än har så har jag inte det jag behöver just nu!

Må gott - håll stickan varm!

onsdag 1 februari 2012

Hemlös-projektet är klart

Så här blev strumporna jag stickade till projektet för hemlösa jag är med i. Skulle lämnat ifrån mig dem idag med garnkafét var inställt :(( men det får bli om två veckor istället.

Jag har en stark önskan om att de snart får värma ett par frusna fötter någonstans i Sverige. Det känns verkligen bra att kunna bidraga med något till dem som inte har det som jag.

Må gott - håll stickan varm!

"Göra klart dag"

Lika kul som det är att börja nya projekt, lika trist är det att avsluta färdiga dvs fästa trådar. Därför är dagens uppgift att "göra klart" både vantar, sockor och tofsen till fårmössan.


Må gott - håll stickan varm!