måndag 30 april 2012

Fääärdig!

Puh - äntligen är min "Raka rör"-sjal klar och den krävde lite tålamod (ganska mycket faktiskt :) Inte själva sjalen utan den fina avslutande spetskanten, för jag kunde inte bli klok på hur jag skulle göra.  Sakta gick det upp ett Liljeholmens och vips ..... aha!

Sedan var det "bara" att lista ut hur långt jag skulle sticka innan jag kunde börja med spetsen för att garnet skulle räcka, och efter att ha repat upp den tre gånger (!!) blev jag tillslut klar - och jag är sååå nöjd. 
Nu ska den bara blockas och torka.

Må gott - håll stickan varm!

 




lördag 28 april 2012

Virkad förvaring

Har fått smak för virkning igen vilket har resulterat i dessa två virkade börser (eller vad man väljer nu att kalla dem).

Den orange har idag två knäppen men ska få en dragkedja istället - tror att jag har bättre nytta av den då. Lilla A har beställt ett svart pennfack till skolan så det är bara fram med det svarta Tildagarnet och virknålen och börja.

Må gott - håll stickan varm

fredag 27 april 2012

Mormor Ruta mobilfodral

Min mobil blir kinkig om den får ligga skyddlös i väskan så det var bara att knåpa ihop ett fodral till den av små mormorsrutor. Inspirerad av "Skapa & Inreda"  gjorde jag dessa två och kära syster M har redan fått det röd/rosa.

Kul är det, fort går det och restgarnshögen krymper :)

Må gott - håll stickan varm

onsdag 25 april 2012

Ett ekorrhjul...

Det känns som jag befinner mig i ett ekorrhjul nu och allt snurrar på fortare och fortare, högre och högre, mer och mer :( Känner mig otillräcklig både hemma och på jobbet och ligger efter med allt. jobb, tvätt, städ men framför allt barnen och mannen - mina allt här på jorden!

Blir t.o.m stressad av att sticka - jag "borde" göra något annat

Ibland känns allt som en vers i Per Gessle's låt "Jag går och fiskar" -
Ingenting är som det ska, likadant från dag till dag.Allting följer samma mönster ser på stan i från mitt fönster. Människor på rad i kö äta, jobba, sova, dö.

Vårdepp?

Må gott - håll stickan varm!

lördag 14 april 2012

Jag vann!

Var med i en utlottning av vackra garner hos Cecilias Handarbetskorg och jag vann!
Igår kom detta härliga orange/rosa ullgarnfrån Ullcentrum på Öland i brevlådan. Tack Cecilia!

Må gott - håll stickan varm!

Nystan här och där

När jag vaknade i morse hittade jag en hel del garnnystan lite här och där på golvet på nedervåningen. Kunde inte förstå hur de kommit dit (de bor i vanliga fall på vån 2!) förrän jag ser min lilla katta komma bärandes på ett nytt nystan i munnen :)
Hon hämtar dem i garnkorgen, bär ner dem, leker lite och sedan hämtar hon ett nytt. Hon är söt och rolig ......men ibland värre än en bäbis.


Må gott - håll stickan varm!

onsdag 11 april 2012

Sjalen växer och växer

Min Raka Rör sjal växer och nu är det "bara" den vackra kanten kvar men jag blir inte klok på hur jag ska få till den. Får ta en lååång funderare till och läsa mönstret ytterligare en gång.

Må gott - håll stickan varm


torsdag 5 april 2012

Glad Påsk!

Värper chokladägg - varje dag :)
Äntligen lite långhelg!
Det känns som det verkligen behövs på alla håll och kanter. både bland nära och kära. Tror till och med katterna vill ha lite helg :)
Synd bara att solen ska inte ska visa sig så mycket men å andra sidan kan jag sitta inne med ett glas rött, tända ljus och min Raka rör-sjal.
Önskar alla en härlig Påsk!

Allt gott - håll stickan varm!