tisdag 30 oktober 2012

Många projekt men ingen tid :(

Det är inte rättvist - det brukar sonen säga när det är något som inte han får/ska göra.

Just nu är jag benägen att faktiskt hålla med honom för jag har så många projekt som jag ska virka och sticka och därtill fullt på jobbet sticka MEN ingen tid! Det är inte kul och mycket frustrerande, ja till och med lite stressande! Virkning och stickning ska ju vara avkopplande men icke då, så känns det inte nu.


Att sedan ha det angenäma "problemet" att  få göra både virkade vantar, mössor och strumpor till vänner och bekanta som sedan ska bli julklappar är ju bara superroligt och lite stolt känner jag mig allt - tänk att någon annan vill ha det jag gör.

Nu stundar en lite längre helg - hoppas jag får lite gjort då.

Må gott - håll stickan varm!

söndag 28 oktober 2012

Fler virkade vantar

Mina virkade volangvantar blev poppis och av en slump såg jag på Drops hemsida att de hade Alpacka garner till 25% rabatt resten av året. Lätt som en plätt klickade jag hem dessa härliga nystan i en massa olika färger:) Tänk att en människa kan bli så glad av ett paket med "bara en massa tråd" (som lilla A säger!).

Det ska bli vantar både till mig själv, en kompis som opererats och kanske en och annan julklapp. Får bara se om det blir så mycket regn de närmaste dagarna som SMHI (tyvärr) utlovat - då blir det virka och sticka av.

Må gott - håll stickan varm!

söndag 21 oktober 2012

"Bra att ha" korgar

På Panduro köpte vi igår dessa tre nystan av trikågarn som jag och dottern ska virka korgar av, till "bra att ha" saker i badrum, "bra att ha" saker i barnens sovrum och...... ja lite överallt. Att det sedan var 20% rabatt på allt garn gjorde inget.

Må gott - håll stickan varm!

fredag 19 oktober 2012

Lila - höstens färg?

Är lila höstens färg tro?
Överallt är det lila och jag som inte var speciellt förtjust i lila men får väl inte vara sämre än att jag kan ändra mig.

Internet är bra men lurigt för det är så lätt att bara klicka hem fina garner. Dessa lila Frost-garner ska bli raggsockar till två härliga kollegor.


Marks & Kattens Fame Trend lila garn ska blir två par torgvantar.


Må gott - håll stickan varm!

torsdag 18 oktober 2012

Galen i garn

 "Galen i Garn" finns en bok som heter och handlar om framförallt virkning av mormorsrutor och garner; sån känner jag mig just nu :)  och jag mår sååå bra av det.

Har även beställt årets bok....

Må gott - håll stickan varm!

måndag 15 oktober 2012

Bebis sockar

Kanske kan man inte kalla en 1-åring bebis men de är ialla fall inte stora. Tänk så fort man glömmer hur små de var (min lille fyllde 11 år häromdagen). Fann tillslut ett lite inspiration och ideer på Drops hemsida för mönster och detta blir nog resultatet. Får använda kollegans dotter som provdocka imorgon innan jag stickar vidare.

Må gott - håll stickan varm!



söndag 14 oktober 2012

Volang-romatik

Söta och lite småromantiska blev dessa vantar med volang i avvikande färg. Var lite skeptisk först till virkade vantar men har nog ändrat mig. Funderar på att göra en matchande sjal till dessa.... får se det finns för garn kvar i hyllan. Men å andra sidan finns det ju butiker som har mer....

Garnet är Drops Alpacka 100% ull och virknål nr 3 och mönstret finns här.

Må gott - håll stickan varm!




lördag 13 oktober 2012

Fynd!

Var på Erikshjälpen idag tillsammans med dottern för att se om vi kunde göra några fynd! Och det gjorde vi - en helt sprillans ny garnvinda (oanvänd!) för 145:-! Jag ilade som en vessla för att ingen annan skulle hinna ta den före mig - måste ha sett roligt ut :)

Nu bakar vi bullar inför kalas med släkten imorgon, regnet strilar ner, viltfärsbiffar väntar till middag tillsammans med ett glas rött!
Sen  blir det sticka av hela kvällen.



Må gott - håll stickan varm!

fredag 12 oktober 2012

Efterlysning: Mönster till barnvantar/sockar

Jag har lovat att sticka ett par tumvantar och ett par sockar till en 1-åring men har inget bra mönster och hittar inget heller.
Är det någon av er som kan ge mig ett tips hur jag ska göra eller var jag ska leta?


Må gott - håll stickan varm!

söndag 7 oktober 2012

Pippi på pippi

Tänk att Pippi-mönstret har blivit så poppis igen. Här en variant på tumvantar med Pippimönster och inspirationen fick jag här, hos Lindas Lantliga. Roliga och går faktiskt fort att göra.
Lite roliga så jag behåller nog dem själv nu är temperaturen ibland är strax över 0 grader på morgonen, friskt men kallt!

Må gott - håll stickan varm!


lördag 6 oktober 2012

Vinst!

Det är inte ofta jag får handskrivna brev i brevlådan längre men i går kom det ett. Det var min vinst i Tant Koftas utlottning inför syfestivalen i Borås och nu ska det stickas mössor och baskrar (heter det så??) 

Må gott - håll stickan varm!