torsdag 28 februari 2013

Snart är det dags...

Jag kan ibland förstå hur barn känner sig dagarna innan julafton eller sina födelsedagar. Förväntansfulla, pirriga, lite nervösa - hur ska det blir, vad kommer jag få, blir det kul, vem kommer?


Kanske lite fånigt men jag känner likadant inför SIV - Stickfest i Väst - som går av stapeln om två veckor på Gottskärs Hotell utanför Kungsbacka.

Jag och min kompis Y ska sticka, virka, gå på workshops, skratta, prata, få ny inspiration och nya idéer, dricka vin, äta mat, sticka lite till, handla garn, ja verkligen nörda oss - och det ska bli såå kul.

Happy Knitting

tisdag 26 februari 2013

Vacker väggsljusstake

Utlottning:

Hos Vitt Hus med Svarta Knutar pågår en utlottning av en jättefin väggljusstake och den hade passat såå bra hemma i mitt kök, inte sant?

I övrigt rullar livet på som vanligt, jobba, plugga, sticka och virka (just nu allt för lite) men när skolan är slut - då är jag mer på gång igen. Våren är lite på väg även om det var -8 gr i morse men när solen lyser från klarblå himmel redan när man vaknar då kan starten på dagen inte bli annat än bra.



Happy Knitting!

söndag 24 februari 2013

Borde och vilja

Synd att det är så stor skillnad på vad jag vill och vad jag borde läsa :)

Magnus & Brasse sa en gång att" tre är rätt och en är fel" - undra vilken bok de valt bort i denna samling? Stickboken får vara moroten till de andra - men de är faktiskt roliga på sitt sätt. Kunskap är bra och kan aldrig tas ifrån dig.

Happy knitting!

lördag 23 februari 2013

Tur att man inte är åksjuk

360 mil i bil t/r till Österrike under februarilovet gav många sköna timmar till stickning och virkning men också läsning av 400 sidor marknadsföring :)

Alternerade mellan att sticka ett par strumpor till dottern med mönster inspirerade av Ruth Sörensen (men jag körde fast vid hälen) och att virka en pläd i mormorsrutor i Fame Trend.


Här blir det många trådar att fästa men eftersom jag virkar i hop den med en gång så slipper jag ialla fall det trista momentet att sy ihop rutorna.


Garnet till pläden tog tyvärr slut men jag hade lingarn med till en sjal som jag var "tvungen" att börja med istället (kunde ju inte sitta sysslolös genom Danmark...)



Happy Knitting

onsdag 20 februari 2013

Åh.... vad den kliar

Älgmössan är klar.... men vad den kliar!

Första dagen på skidsemestern stod jag och sydde fast tofsen på mössan för att ha den på mig i backen under veckan.
Jag brukar inte ha ont av yllemössor men jag trodde att jag efter två dagar skull bli riktigt tokig. Den kliade och kliade och ju mer jag kliade desto värre blev det. Hela pannan höll på att rivas sönder så jag fick snällt lägga bort den och ta dotterns mössa istället.

Synd - för den blev fin - funderar på att sy i lite fleece på insidan och se om det hjälper.


Happy knitting!


måndag 4 februari 2013

Solskenssockor nr 3

Så var årets första Solskenssockor klara!

Stickade i Opalgarn från serien "alfen und feen", stickade på mina KnitPro 2,5.

Återigen ett kul mönster att sticka där du egentligen bara upprepar fyra varv hela tiden. Mönstret hittar du här.

Happy Knitting!



söndag 3 februari 2013

Karamellsocka - igen

Mina lila "karamell sockor" har varit populära och dessa ska levereras till en kollega på jobbet.

Enkla att sticka och visst blir man glad av färgerna och vad gäller dessa strumpor så har jag nog gjort 4-5 par i samma färgställning samt ett par fingervantar så helt ute är det nog inte.

Tunna, varma och framför allt - de går att tvätta i maskin.

Happy Knitting!