fredag 26 april 2013

Garn och Choklad!

Förra veckan kom det ett paket i lådan, med Garn och Choklad i! Jag är med i Stickameras garnbyte och jag har nu sänt iväg mitt paket norrut och hoppas att mottagaren blir lika glad som jag.

Härligt Milanogarn som ska bli en mössa till vintern och riktigt smarrig choklad. Årets majblomma som är virkad och kom med som en bonus.

I övrigt på stickfronten - intet nytt. Min orange sjal växer mycket sakta :(

Happy knitting!



lördag 13 april 2013

Nystart!

Varför är det så kul att så ofta börja på något nytt! Varför är det inte lika kul att avsluta det som redan påbörjats?

Idag var det premiärtävling hemma för sonen som kör trail. Jag hade (i ett svagt ögonblick) lovat ta hand om fiket under tävlingen och med varm korv+bröd, kaffe och dotterns goa skink/ost mackor stod vi redo för den den stora anstormningen.... som uteblev :(

Jag fick ialla fall tid till att börja på en ny sjal i ett härligt, handfärgat orange garn och rundstickor nr 3. Antingen behåller jag den själv eller så får den blir en sommarpresent till någon.

Kul är det ialla fall med nystart!

Happy Knitting!



PS: Sonen vann!



onsdag 10 april 2013

Jag vill ...

..virka klart min filt
..sticka klart tösens strumpor
..virka afrikanska blommor
..sticka min linsjal
..sticka en lavendelfärgad sjal
..virka shorts till dottern
..sticka disktrasor (inspirerad av Rät&Avig)

MEN
jag hinner inte - en månad kvar så är marknadsföringskursen slut. Tills dess får jag bara smygvirka lite på jobbet (men säg inget :o)

Happy knitting!


onsdag 3 april 2013

Magic loop är magic!

Fick lära mig att sticka med magic lopp på Stickfest i Väst för ett par veckor sedan och det är magic :)

Lite knöligt var det innan jag fick till uppläggningen och kommit igång men nu går det ganska bra. Inte så fort men framåt.
Hade jag bara haft en annan rundsticka så hade det gått bättre för min har en skarv mellan kabeln och stickan där sista maskan fastnar VARJE gång = irritation!

 

 Ser ut som en BH men det är faktiskt en socka!

Jag har insett att det inte det färdiga resultatet som är målet för mig utan själva stickningen dit. När ett arbete lämnat stickorna känns det lite "dött"  och lite tråkigt faktiskt. Då är det roligare att sticka till någon annan och se deras glädje över plagget.

Happy Knitting!