fredag 28 juni 2013

Här ska monteras!

Alla dessa rutor har legat i en korg ganska länge för jag har inte haft lust att göra färdigt filten som jag pånörjade för en evighet sedan. Men nu är det dags - fram åkte virknål och tråd och monteringen var på gång.
Tveksam dock om det blir bra, kanske får jag repa upp det sista varvet och sy ihop den...... hatar att repa upp men den måste bli bra denna gången och KLAR!
                                             

























Hade för avsikt att sitta hela kvällen igår men så ville sonen sjösätta sin båt och det var mycket roligare och fick en underbar tur på havet med son och  man.

Lyckan i sonens ögon......! :)

Kvällstur i Sandö

Happy Knitting!



måndag 24 juni 2013

1:a trasan klar

Det är kul att göra alster som går snabbt! Nu är det upp till bevis.... !?

Så här gjorde jag:

Garn: Järbos "Korall" 100 % bomull och lila "Tilda" till den virkade kanten.
Stickor: 4,5

Lägg upp 35 m.
Sticka räta maskor alla varv tills disktrasan mäter 18 cm.
Maska av.

Virkad kant:
V 1.Virka fm runt hela disktrasan
V 2. Virka en fm i nästa fm, *3 lm, hoppa över en fm, en fm i nästa fm*. Upprepa *-* varvet ut, avsluta med en sm.

Happy Knitting!

 

                                      


söndag 23 juni 2013

Disktrasa.... här med

Har de senaste veckorna blivit inspirerad av alla disktrasor som stickats överallt i vårt avlånga land och nu måste även jag prova och se om de verkligen är så bra som alla säger att de är. Om det stämmer kommer jag aldrig mer att köpa en Wettex trasa och det blir min julklapp till släkten.

Bloggen har fått stå tillbaka ett tag men nu är det en nystart på gång. Våren har varit hektisk med min studier, konfimation, dotter på utbytesresa till Tjeckien, vår Londonweekend, tre födelsedagar och midsommar (puh!)

Midsommarafton firades med goda vänner och sol, lekar, sill & nubbe och cykeltur till traditionellt firande med stång och sång.

M a o precis som midsommar ska vara.

Happy Knitting!

tisdag 11 juni 2013

London in 96 hours!

London på 96 timmar, så gäller det att ha fart under fötterna och fet plånbok.

Har varit i denna underbara stad i fyra dygn med dottern och infriat ett löfte som jag gav henne för tre år sedan att "när du fyller 15 år så ska vi åka till London"  och nu har vi varit där! Kom hem sent igår kväll med blåsor under fötterna, ömma händer och tom plånbok - men det var det värt :o)

Vi har shoppat, fikat, promenerat i massor, åkt buss, tunnelbana, varit på St Pauls Cathedral, Tower Bridge, lunchat på south bank, och shoppat, ätit publuncher och picknics i parkerna, sett MammaMia-musikalen (underbar!) skrattat, pratat, tittat på folk, druckit afternoon tea .... Och shoppat lite till.

Sen är jag förvånad över att det finns en mängd butiker som jag aldrig hört talas om (men som hon gjort - åldern??). Jack Wills, Hollister, AmberCrombie & Fitch, Vicorias Secret (med underbara underkläder); SuperDry mfl mfl.

Underbart att få tillbringa så många dagar tillsammans, bara hon och jag. Och nu är det dags att börja spara för hon vill åka nästa år igen :)


På väg...
                                      

Afternoon tea på Browns hotel
                                      

                                      

St Pauls Cathedral
                                       

                                      

Gulligt gatunamn
                          

Lite shopping....
                                       

Må gott - happy knitting!

PS: Inte en enda garnaffär såg jag.

tisdag 4 juni 2013

Tillbaka IRL

Tillbaka i verkligheten efter ett par månader i böckernas och studiernas värld. Det har varit så nyttigt och givande och även gett mig nya bekantskaper som jag hoppas blir kvar.

Första dagarna efter projektarbetet var inlämnat kände jag mig så tom och hade ingen aning vad jag skulle göra med all tid som jag nu inte behövde plugga på. Men nu har jag hittat både virknålarna och stickorna igen och det känns sååååå bra.

Denna gulliga sommarhatten blev till i ett nafs och den ska pryda huvudet på en bekant som inte är speciellt  kry för tillfället, och jag hoppas att den kan skänka både lite glädje och skugga. 
Mönstret till sommarhatten hittar du här och jag har redan en ny turkos hatt på gång (till mig själv denna gången).



                            

     
Matchande virknål :o)


Syns snart - happy knitting!