torsdag 31 oktober 2013

Lugnet efter stormen!

Stormen Simone som det pratades om oavbrutet på Hallandsradion valde tack och lov en annan väg än över Kungsbacka och vi fick endast en timma med kraftiga vindar, dock så starka att jag understundom var rädd att huset skulle lyfta. 
Skönt att då inte vara ensam hemma utan kröp ner i soffan med sonen och tittade på tv.

Fick inte virkat någon ny vante men dock ganska många varv på "någons" julklapp. För att hinna med det jag ska göra inför både jul och julmarknaden är det snarare jag (än stormen) som får ösa på. 

Idag är det lugnet efter stormen...


Happy Knitting!


Nisse kollar att det blir rätt



måndag 28 oktober 2013

Nya vantar på gång

Ytterligare ett par vikade volangvantar är på gång och även denna gången är det ett par svarta med vit volang. Vaknade tidigt igår morse och hann virka nästan hela vanten på morgonen. På kvällen var maken och dottern på bio och då blev resten av den första vanten klar.

Får se om der blir något virkat ikväll - ska försöka få till en middag innan stormen Simone kommer. Just nu är det lugnt och stilla här i norra Halland men vem vet.... 
Har ialla fall laddat upp med tändstickor och värmeljus.

Happy knitting!







lördag 26 oktober 2013

Kusinens vantar är klara

Kusin Å's virkade vantar med volang är klara och som de tidigare jag gjort är de mjuka och sköna.

Virkade i Alpacka garn och med virknål 3.0 och jag gjorde dem lite kortare än vad det står, för på mig är de lite väl långa och den fina volangen försvinner under jackan då. Mönstret hittar du här.

Hoppas hon blir nöjd!

I övrigt  - inget nytt!

Happy Knitting!





onsdag 23 oktober 2013

Julklappstillverkningen har startat

I år blir det lite lagom med stickade julklappar. Läste ett inlägg på en blogg (minns inte vilken)  som jag anammade och det handlade om att sticka färre julklappar men att faktiskt njuta av dem medans du stickar. Stickningen är ju till för att minska stressen - inte bygga på den. 

Köpte detta fina handfärgade Filisilk-garn av Tant Kofta på syfestivalen i Borås och jag var bara tvungen att börja sticka en "Raka Rör" igår kväll. 

 Garnet är inte så lila som det ser ut - ganska blått faktiskt
Har egentligen inte tid att vara på jobbet :) tror dock inte att de uppskattar om jag inte kommer....


Happy Knitting

tisdag 22 oktober 2013

... å så startar vi något nytt igen....

Det har varit lite tunt med inlägg den senaste veckan men jag har inte haft tid; fullt upp på jobbet med konferens och därtill ordnat en Oktoberfest (jodeläho). 

Helgen tillbringade jag med fyra gamla vänner i Köpenhamn och det strids-shoppades!! En och annan dansk öl slank också ner men jag hittade inte en enda garnaffär :( Får ta en garnaffärsresa en annan gång - med andra deltagare!

Fortsätter sticka på min kofta "uppifrån-och-ner" men när garnet tog slut igår kväll orkade jag inte veva upp en ny härva utan plockade fram garnet till Pippi-strumporna nedan. 

Varför är det så lätt att starta något nytt och så svårt att avsluta det man har? Tror det ligger lite i min personlighet, är ju "Tvilling". Är så full av idéer som jag vill göra att jag tror att jag ska glömma av dem om jag inte börjar bums. 



Måste nysta lite garner ikväll så koftan blir färdig snart (den behövs) och även tänkt göra en julklapp till en när och kär men mer än så kan jag inte avslöja just nu :)

Happy Knitting!


tisdag 15 oktober 2013

Prat-mönster? Nä du.....

Jag har gett mig in på ett sockmönster från Drops som jag har haft liggandes ett tag men inte "vågat" ge mig på. Nu var det inte bättre än att jag hade tiden, stickor, två nystan svart Fabel och ett nystan grönmelerat hemma så det var bara att sätta igång. 
Inser efter knappa 10 cm att det är ingen pratmönster och sockorna ska stickas under tystnad (från övriga familjen) möjligtvis att katten kan ligga i soffan och spinna.... lite lågt!

Återkommer när de framskrider - nu är det Oktoberfest på jobbet och sen tjejhelg i Köpenhamn i helgen så det blir inte mycket mer gjort i veckan.

Happy Knitting! 


söndag 13 oktober 2013

Koftan växer och växer

Igår var det del två av Tant Koftas "Koftkurs" och som förra gången en underbar eftermiddag i hennes växthus. Solen strålade från en klarblå himmel, höstluften var hög och frisk och naturen har exploderat i alla gula och orange färger man bara kan tänka sig. Jag fick understundom koncentrera mig på att köra för det var så vacker runtomkring. 
Hade jag haft kameran med mig hade det blivit en massa fina höstbilder (jag hade ju dock en tid att passa.)

Jag lyckades hålla mig i skinnet och köpte inget garn (!) utan endast 10 knappar till min kofta. Koftan är kul att göra och nästa kofta är redan planerad. Jag köpte ett vacker turkos lingarn från Lettland i somras och det ska bli en omlott-kofta.

Återkommer med bild när den är klar.

Happy Knitting!

 

Detta virrvarr ska bli en ärm


tisdag 8 oktober 2013

På-jobbet-stickning

Min "på-jobbet-stickning" är äntligen klar. 
Är riktigt nöjd men det blev lite trist på slutet då alla varv var bara räta OCH långa. 

Jag har använt nästan ett helt nystan Zauberball och nästan två nystan ljusgrå Sandnes Alpacka. Varm är den och nu när hösten kryper på är den skön att vira in sig i.  

Happy knitting! 


 

måndag 7 oktober 2013

Julmarknad bokad

Har bokat årets första julmarknad, lördagen 7 december på Börjesgården i Hällesåker (utanför Göteborg/Lindome).

Måste medge att det känns lite tidigt men det är inte många marknader häromkring så det är bästa att hänga på när det väl dyker upp en.

Vad det blir för alster som dominerar i år? Får börja planera lite....

Happy knitting!
 



söndag 6 oktober 2013

Min hjärtekatt

Denna katt har varit på gång länge men har liksom aldrig blivit helt klar. För ert par veckor sedan fick jag besked om att en ung tjej på bara 20 år, dotter till gamla bekanta till mig och barnbarn till mina föräldrars bästa vänner, fått ett nytt hjärta!! 

Hjärtekatten är som jag förstått till barn som är hjärtopererade men det hon gått igenom är något (för mig) mycket större. Så denna katt är till henne.

Jag hoppas att allt kommer gå bra, att hon får ett långt nytt liv och att hon snart är hemma på sin egen kudde snart igen.

Här är katten Poff!

Happy knitting!


 
 

onsdag 2 oktober 2013

Vinnaren i utlottningen är....

... Sjömans-Elin!



Hör av dig till mig med din adress så sänder jag dessa härliga garner till dig. 
Hoppas de kommer att värma dig i höst! 

Tack till alla er som var med och provade lyckan :)

Grattis! 

Happy Knitting!