torsdag 27 mars 2014

Packar för stickfestival

Snaaart är det dags - "Stickfest i Väst" börjar på imorgon eftermiddag ute på Grötö i Göteborgs skärgård.
Som tidigare år är det lika svårt att veta vad jag ska ta med mig, 
UFO'n? Något nytt? Något påbörjat? Ska det vara ett pratmönster eller ska jag börja något mönster som jag aldrig gjort - det kommer ju att krylla av "experter" på plats, närmare 90 st!

Jag har ju min grå/svart spräckliga poncho på gång (systern till Louise), jag har mönster och garn till en virkad uggla, och garn till ett par Astrid-vantar. 
Ska jag satsa på att göra färdigt (..booring) eller ha flera stickningar på gång... det är ju kul att variera (märks det att jag är Tvilling i stjärntecken :)

Kanske finns det något att köpa.....?

Hur som haver ska det bli kul att åka, TantKofta är där liksom PetraO och Magasin Duett och många glada människor som jag träffat de senaste två åren - förhoppningsvis blir det utbyte av ideer, glada skratt och härliga samtal, ett och annat glas vin, god mat och garner garner garner i massor....!!

Solen ska dessutom visa sig från sin vackraste sida har SMHI lovat och då är Göteborgs skärgård som allra vackrast.

Återkommer efter helgen med bilder!

Happy Knitting!

söndag 23 mars 2014

Hade inte just dessa garner

Just dessa garnerna hade jag inte :)

Vilken tur att de fanns i garnaffären när jag var där igår men jag är förvånad över mig själv att jag bara köpte två grå och två beige av alpacka garnet  - varför inte fyra?? Det var ju rea och jag får chansa på att de finns kvar efter 

1 april för då är det 50% på allt. 




Garnerna ovan har jag tidigare stickat i och det blir så mjukt och härligt men vad jag ska göra med detta det har jag inte klart för mig än. Kanske får jag lite inspiration på SIV nästa helg - ska bli kul och 
förhoppningsvis kommer det "gamla" bekanta där.

Happy knitting!
.

fredag 21 mars 2014

Louise är klar!

Äntligen är min poncho "Louise" klar. 

Att det ska vara så tråkigt att göra klart det sista dvs sy ihop två sömmar och fästa tio trådar. Blockad har den varit i evigheter känns det som och nästa poncho är redan halvvägs :) Pinsamt!!!



Ikväll blir det lugnt,  kurerar dotter som opererats och som nu läker, lite tacos och lite rött, Let's Dance på tv, mina goa syskonbarn på besök och sticket i knät. Låter som en vanlig fredagskväll här hos oss - och jag är säker inte ensam om detta i vårt avlånga land.


Imorgon blir det utflykt till en lokal garnaffär som tyvärr ska lägger ner och kanske, kanske kan det finnas något kvar till mig :)

Nästa helg är det ju dags för årets stickfestival på Grötö (undra om Mia är hemma...!) och då måste jag väl ha något nytt garn med mig. Tänk om det inte finns något garn där....??

Har ju även anmält mig till Garn och Te och jag tänkte finna det DÄR garnet till min mottagare :)

Happy knitting!







söndag 9 mars 2014

Göra om...

.... tror jag att jag gör.

Ponchon blev inte bra i det turkos lingarnet som jag började sticka med så jag repade upp allt och letade upp dessa gråsvarta istället. 

Två Fabelgarner och ett som heter San Francisco men som jag inte vet vem som gör. Fint blir det nog i alla fall och detta känns mer rätt.

Allt gott!







fredag 7 mars 2014

Garn & Te byte

Äntligen ett nytt garn byte! 

Stickamera har aviserat ett "Garn och Te byte" och jag tycker det är så kul.

Har anmält mig och hoppas att många andra gör detsamma, alltid spännande att få sända ett garn som jag själv gillar till någon annan och sedan kan jag bara hoppas att mottagaren också tycker om det. 

Sen att få tips på kanske ett nytt te - det är bara toppen, inget är så rofullt som te, oavsett tidpunkt på dygnet.

Happy knitting!

garnote9
(från stickamera,se sidan

torsdag 6 mars 2014

Inte många blogginlägg...

...blev det under februari och det beror på att ponchon var det enda jag stickade på och att tiden inte fanns på kvällarna. Ett par varv blev det varje lunch på jobbet men kvällarna var fulltecknade med annat. 
Högt tempo på jobbet just nu gör att orken finns inte riktigt när kvällsbestyren väl är avklarade. 

Nu verkar det dock som att våren kommit för att stanna _ nylonstrumpor och lofters är på - och med det LJUSET!!! 

Vilka fina kvällar det börjar bli och så skönt det är att åka hem från jobbet och det är ljust. 

Ponchon Louise är klar och ligger på blockning och ska sen bara sys ihop. Mönstret var så roligt att göra att jag måste prova hur det blir i lin. Köpte i somras så fint lingarn från Litauern men det har bara legat till sig (skulle blivit en tunika men icke....) och jag tänkte att det blir kanske fint till sommaren.

Blir det inte bra - repa upp och gör något nytt.


Happy knitting!