onsdag 31 december 2014

Gott Nytt År!

Det var inte längesedan jag skrev ungefär dessa rader förra året och nu är det dags igen! Tiden har gått så fort att det ibland varit lite oroväckande -allt går för fort!

Vad har jag gjort i år då?

..stickat tre (nästan) Popspot sjalar, en Caramel kofta, virkat ett linne, virkat en mössa och ett halvt par sockar. Inte så mycket men det är faktiskt vad jag hunnit med.

...har varit på en underbar helg ute på Grötö och SIV2014 - ser redan fram emot nästa år. Att sitta en hel förmiddag nere vid havet och det enda som stör är en och annan mås och bara sticka och njuta av utsikten.....

...pluggat Projektledning på IHM - kul men tufft (är färdig slutet av januari)
...jobbat lite för mycket :(
...semestrat i Österrike och på Bornholm
... firat dotter som slutat 9:an och som börjat gymnasiet

... firat sonen som blev total 2:a i SM i Trial och som vann hela serien i sin klass. Nästa år större och starkare triaMC och... mer ont i magen för mig!!

... och en massa, massa mer

Önskar dig en riktigt fin nyårsafton och ett Gott Nytt 2015!
 
Lite lyx så här sista dagen :)

Var rädd om dig!
//Ulrika

tisdag 30 december 2014

Spets på gång

Att sticka spetsen på en PopSpot sjal modell större är lite enformigt. 12 varv som upprepas drygt 110 gånger-man kan lätt hålla sig för skratt. 
Samtidigt är det lite meditativt- det är samma samma hela tiden.


Ikväll är det stickning och te som gäller, näst sista kvällen för i år. Får se hur många spetsar det blir stickade ikväll? Bråttom har jag inte...

I övrigt - inget nytt! 

söndag 28 december 2014

Varför svart?

Varför svart garn? 

Det är snyggt men opraktiskt i alla fall att sticka i. Man ser ju inte vad man gör och de går ju bara att sticka i dagsljus. Hoppas de blir snygga ialla fall. Fördelen är att de går fort att sticka.




Njuter även idag av min ledighet och eftersom jag är ledig i ytterligare 10 dagar. Det är en enorm lyx och behövlig för att repa mig efter denna hösten och jag njuter av min stickning och kaffe i soffan även idag.

Nu är det bara ett par dagar kvar av 2014 och så fort detta året har gått. När till och med barnen tycker att det svischar på - har vi för mycket runt oss då??
Hur blir nästa år? Vad händer då?

Tills dess - inget nytt!





fredag 26 december 2014

Converse sockar

Annandagen är här och det är en ingenting-dag. En dag när jag inte gör någonting, förutom stickning och te som står på programmet. Då jag både pluggat och jobbar mycket under hösten känns det skönt att bara sitta ner ett par timmar utan att behöva bry sig om varken tid eller rum.

Vaknade till lite frost och -7 grader i morse och det är nog det närmaste julliknande väder vi får i år.

Kalkonen står i ugnen ett par timmar till, och sen blir det traditionell kalkonmiddag med potatis, gräddsås, gele och brysselkål, precis som när jag var lite och fick detta hos farmor och farfar. Vi väntar nu bara på att dottern ska komma hem från jobbet och det kändes lite konstigt när hon skulle upp i morse för att jobba när vi andra kunde ligga kvar på kudden. Vi fick en mysig men liten frukost, efter all julmat är man oftast inte så hungrig på morgonen. 

I Novitas första mönster bok/häfte hittade jag mönster till Converse-sockarna nedan och eftersom jag hade två nystan av både svart och vitt 7 Bröder hemma samt strumpstickor nr 4 var det bara att sätta igång. Dessa ska bli till mig :)

I övrigt- god annandag jul! 
 

Bild från Novitas tidingen


Sockar på gång




torsdag 25 december 2014

Vissa mössor tar tid

Mössan skulle bara få en tofs sedan var den klar 😄 !! 

Men vad det tog tid - nu ropade sonen som skulle få den att: nu är det kallt om öronen mamma, kan den bli klar snart!!
Japp, det tog ca 10 minuter , ynka tio minuter sen var den klar. Varför göra ufon av allt (eller nästan allt??)

Nöjd blev han och nu matchar mössan även arbetsbyxorna som låg under granen.

I övrigt - god fortsättning på julen!






tisdag 23 december 2014

Hela december i ett inlägg

December kom och nästan försvann i ett nafs - vart tog dagarna vägen?

Jag har jobbat max och lite till, stickningen har verklingen fått stå undan hela månaden - förutom en halvtimma på lunchen varje dag!

Min Popspot sjal växer så sakta och när snart klar. Jag har nu snart "bara" spetsen kvar och den tar en stund för det är ca 110 st.





Vid lucia åkte jag till New York ett par dagar med jobbet. Vilken upplevelse och lyx det var och så stort (läs: högt) allt var. Framför allt så var det ett konstant högt ljud dag som natt och det kändes som att vi sov i en amerikansk film.
Vi var på guidade turer på Broadway, lunchade på Ellens Stardust Diner - där serveringspersonalen showade och sjöng, alla var superduktiga men en tjej stack verkligen ut. Drack gott bubbel, promenerade på Broocklyn Bridge och nere i Chelsea och Greenwich Village. 


Shopping blev det en del men inget jag kan skriva om här - det mesta ligger redan under granen. Återkommer med mer info längre fram.

Väl hemma från N Y låg det två roliga paket och väntade på mig. Det första kom från Koftan & Eddy  - hade turen att få en plats i deras sjal & andra halsnödvändigheter projekt och nu i jultid ska jag försöka hinna börja på sjalen i paketet.






Bibblostick har sytt två fina stickpäsar till mig och de väntade också i lådan. Helnöjd!


I skrivande stund är jag ledig från jobbet och skall vara så fram till 7 januari. Maken är också ledig fram tills dess och det ska bli skönt att få vara tillsammans alla fyra (dottern tar ett par avstickare till jobbet dock lite då och då). 

Skinkan är i ugnen och griljeras, glöggen är på värmning och lugnet börjar lägga sig. Ikväll är det den bästa kvällen på hela julen - lille-julafton med barnen och mannen, på samma sätt som jag hade när jag var liten. 
Lite julmat, en kall öl och en snaps och lite kaffe inviger julen 2014.

God Jul och ett Gott Nytt Stickår!

I övrigt - inget nytt!