lördag 28 mars 2015

Sjalen Betula växer

Nu är antalet maskor på min Bertula-sjal uppe i närmare 600 st och det är ca 50 kvar innan den är klar - varven är långa nu!!! 

                               

Allt gott! 

Stickpåsar

Förhoppningsvis har jag hittat lösningen på min förvaring av halvfärdiga alster. Köpte på SIV fina stickpåsar som är lagom för ett par sockar eller en sjal stickning

Nu är det förhoppningsvis slut på alla pappåsar som dräller omkring.

Allt gott!

 
Add caption


fredag 27 mars 2015

.. och där var SIV 15 slut!

Hur fort kan en helg gå?

Nyss skrev jag att nu är det dags och -.... vips så är det över :(

Vilken härlig helg det blev. Vädret visade sig från sin mindre bra sida, grå grå grå och regn men framför allt blåst. När du befinner dig på en ö i skärgården utan några högre träd förstår du nog hur det blåser från alla håll,  Är det då bara ett 1-2 grader så förstår du att det är kallt, det var inte ens läge att ens ta en snabbfika ute.

Fredagen inleddes med invigningstal och middag tätt följt av både garnlotteri (deltog inte) och knitquiz där jag tillsammans med mina vänner kom 3:a - med fint garn som pris.



Lördagen var späckad av workshops; först att designa egna spetsmönster tillsammans med Maria Magnusson vilket inte var helt lätt. Själva skapandet var inte det svåra utan att räkna ut hur man ska tänka i kanterna för att det ska bli så snyggt som möjligt - det var lite klurigare. Meningen är väl ändå at man ska lära sig...


Maria och en av hennes vackra sjalar
Smarrig buffelunch med ett glas vitt vin gjorde oss redo för ytterligare en wirkshop - att sticka olika hälar på sockor. Kanske inte helt vad jag var ute efter men träffade två härliga tjejer från Gbg som förgyllde min eftermiddag (tack, om ni läser detta!). Men så kan det vara ibland.



Jag var med i sticktävlingen "Snabbaste Stickerskan i Väst" och tänka sig, jag kom till final och blev 6:a,  hur glad som helst :)

Detta fina garnpaket till en snygg tröja och en stickbok till vackra grytlappar blev mitt pris i tävlingen.


6:e pris

Lite nya garner från Magasin Duett fick följa med hem - jag är bara superförtjust i hennes lingarner och det ska bli en Indian summer från Maria Magnusson.


Man blir glad


Söndagen tillbringade vi med att "bara" sticka och mysa med nya och gamla vänner.  Halv fyra gick båten hem och SIV 2015 var över för den här gången. Ser redan fram mot 2016.




Vi var många som skulle med båten!


I övrigt - inget nytt

fredag 20 mars 2015

Det är dags SIV15

Idag är det dags för Stickfest i Väst 2015 och jag är nästan klar med mina förberedelser till de workshops jag ska på.

Minisockskaft



En hel helg med likasinnade stickerskor (ja en och annan man är där också) och garn, garn och garn överallt. Kaffekoppar och vinglas om vartannat, mönster som byts, skratt och pannor i djupa veck, knit quiz, garnlotteri mm mm - med andra ord det är upplagt för ytterligare en bra helg.

Största problemet är vilka garner jag ska ta med mig :)

Återkommer efter helgen!

Sticka lugnt

tisdag 17 mars 2015

Våra fyra nya tackor

I lördags kom de - våra fyra fina tackor som vi väntat på ganska länge. 
Under vintern har make och son jobbat massor med att bygga ett fint och stabilt fårhus till dem och efter att frosten släppt har de hägnat och hägnat, olika hagar till dem.

Nya på gården
Sigrid, Sussi, Selma och Sonja är gutefår och ca 1 år gamla och från början hade de även sällskap av Sven men han blev sjuk och finns inte mer :( 

Men med tanke på hur i alla fall två av dem ser ut om magen så hann han göra det baggar ska göra.....!!

Det ska bli spännande att få rå om och föda upp dessa fyra (kanske fler)- rapport kommer lite då och då.

Allt gott!


söndag 15 mars 2015

Betula

Har spanat på sjalen Betula sedan jag fick första numret av Avmaskat.se.
En liten början....
 
Snygga löv!

Var på besök hos Tant Kofta för ett tag sedan och fick med mig två vackra härvor av Filisilk och jag började lite lite smått härom kvällen. 

Färgen återges inte riktigt  - den är inte så rosa


Nu sitter större delen av mönstret - kanske är det till och med så att den får följa med till Grötö och Stickfest i Väst nästa helg. 

Betulan är dock inte jordens pratmönster så jag måste nog ta med något mer.

Fortsättning följer....


lördag 14 mars 2015

Abingdon - klar


Som jag tidigare skrivit skulle jag bara "provsticka lite" och vips så blev den klar. Vet inte triktigt hur det gick till men färdig är den.

Jag hade lite svårt att få till spetsen på slutet , den blev lite knivig eftersom jag ökade maskor varannat varv och det stämde inte riktigt. Men med lite fix och trix så gick det.
 



Garnet var ljuvligt att sticka i och trots att det är 100 % återvunnen bomull så känns den varken tung eller kompakt. 


I övrigt, inget nytt!


onsdag 11 mars 2015

Neon sockar

Min "på-jobbet-stickning" är klar! 

Började på i bilen på väg till Trysil vecka 7 och nu är de klara. Dottern ville ha dessa med då nu blir det till att göra det nytt par - till mig! 





Det gick knappt  åt ett nystan Opal-garn och stickor nr 2,5mm och mönstret hittar du här. Kul socka med olika mönster men nästa par blir något i "pratmönster".  

Happy knitting! 

tisdag 10 mars 2015

Evighetskoftan är klar!!

Äntligen är min "evighetskofta" klar! Jag har stickar en del konstiga saker men aldrig något då pilligt som denna och där jag även har varit tvungen att alltid ha penna & papper till hands. 

Nu är den i alla fall klar och det bästa av allt är att dottern är nöjd och hade den till skolan idag, vilket är ett (för mig) gott betyg. 

Garnet är Merilla och stickor nr 4.

Sticka lugnt!

 
 

 


söndag 1 mars 2015

Snuva, snöfall, stickning och VM

Sista dagen av ett fantastiskt skid-VM i Falun sitter jag med jordens förkylning i soffan och fäster trådar på dotterns kofta som äntligen är färdigstickad :) Ärmarna ska sen sys i och sedan ska jag virka en kant runt hela koftan.







Tur att det är fem-milen på tv i em då hinner jag nog en hel del.  Heja Johan Olsson!! 

Happy knitting