torsdag 22 oktober 2015

Hösta

Under det senaste året har haft förmånen att vara med i TantKoftas och Eddys "Sjalklubb" och i går kom det sista av de fyra paket som ingått.

Tre ljuvliga Angorett-garner och en fin sjal "Hösta" med mönster av Eddy. Garnet är som vanligt färgat av Tank kofta. 

Tur att min Islington-sjal snart är klar för jag längtar till att få sätta stickorna i dessa nya garner. Färgerna på garnerna är underbara och passar så bra till namnet på mönster och att även naturen faktiskt ser ut just så nu.

Allt gott!


Alskar paket!




Visst är de ljuvliga :)


onsdag 21 oktober 2015

Islington

Islington är en del av min absoluta favoritstad London och där, på i en liten ljuvlig bakgata, ligger även Loops garnbutik.

Vid mitt senaste besök i London för en månad sedan hade jag bestämt mig att om jag så bara skulle gå in i en enda affär (så fel jag hade...) skulle det bli denna. 
En så underbar lite butik som fick mig att tänka på garnbutiken i boken "Livets Aviga och Räta".

Kom i alla fall hem med garn (det dyraste jag någonsins köpt) men det finaste någonsing till en Islington-sjal  och den är snaaart klar.


Trist är att jag haft såå lite tid de senaste månaderna (fast det tycker jag att jag skriver jämt nuförtiden :( men nu ska det bli andra bullar !

Var rädd om dig och sticka lugnt!

tisdag 6 oktober 2015

"Spår av Korsnäs"

Tillbaka igen - det har varit en intensiv period på alla håll ett par månader (förutom på sticksidan :( men nu lägrar sig lugnet och hösten pockar på uppmärksamhet.

Hade den stora turen och gläden att få plats på Tant Kofta och Magasin Duetts Garnkalas i augusti och där var det premiär på Kristin Virens vackra vantar "Spår av Korsnäs".  En utmaning som heter duga tänkte jag och vips fick en påse åka med hem.

Utmaningen är inte mönstret i sig, inte att mudden ska dubbelvirkas, inte heller det stickade mönstret på vanten utan att både virknål och stickor är sååå små!! Virknål och stickor nr 1,5.

Små men långa stickor

Spännande är det ialla fall och de kommer att bli superfina -lite orolig att de blir beroendeframkallande :)

På återhörande!